31 Ocak 2011 Pazartesi

Kadınlar, Folik Asit takviyesiyle doğmamış bebeğinizi sakatlıkla....

Bebeğinizi doğuştan meydana gelebilecek bazı ciddi sakatlıklardan korumak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri düzenli olarak her gün Folik Asit almanızdır. Batı'da, özellikle ABD ve İngiltere'de kadınları bu konuda bilinçlendirmek ve doğurganlık çağındaki her kadının düzenli olarak Folik Asit almasını sağlamak için bir süredir ülke çapında kampanyalar yürütülüyor.
Bu kadar basit bir şeyin insanları bu kadar büyük acılardan koruyabileceğine inanmak zor geliyor ama son yıllarda yapılan tüm araştırmalar bu gerçeği doğrular yönde.
Daha çok ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde, portakal suyunda ve zenginleştirilmiş tahıllarda bulunan bir tür B vitamini olan (B9) Folik Asit'e folate de deniyor. Bu konuda yapılan tüm araştırmalar, gebe kalmadan önce ve gebeliğin erken aşamalarında günlük 400 microgram (0.4 milligram) Folik Asit alan kadınların bebeklerinde doğuştan sakatlıkların görülme riskinin yüzde 70 oranında düştüğünü ortaya koyuyor.


Şişman Olup Olmadığınızı Anlamak İçin BKİ'nizi Hesaplayın

Yaz kapıya dayanmışken, diyete başlamanın gerekip gerekmediğini, boyunuza göre kilonuzun fazla olup olmadığını anlamak için öncelikli olarak Beden Kitle İndeksi'nizi (BKİ) öğrenmelisiniz. (İngilizce'si Body Mass İndex - BMI) Günümüzde şişmanlık tanım ve sınıflandırmasında beden kitle indeksi kullanılmaktadır. Kilolu olduğuna inanan bir çok insan, BKİ hesaplarına göre aslında normal denilen sınırlar içerisine olduğunu görüp şaşırmaktadır. O yüzden her yerde karşımıza çıkan şok diyetlerden birine başlamadan önce Beden Kitle Endeksinizi hesaplamanızı öneririm.


DOĞUMDAN SONRA KİLO VERMEK İÇİN

EMZİREN ANNELER İÇİN ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ

Bebeğinize süt vermek, hamilelikten önceki formunuza daha çabuk dönmenize yardımcı olacaktır.

* Süt vermek, en azından doğumdan sonraki ilk 12 ay boyunca kilo vermenizi hızlandıracaktır. Amerikan Kadın ve Doğum Uzmanları Birliği'nin açıklamasına göre, emzirme süreci rahminizin gebelik öncesi boyutlarına ve formuna dönmesine yardımcı olan bir takım hormonların bedeninize salgılanmasını sağlıyor.

ACİL KİLO VERMEK İSTEYENLERE AMERİKAN KALP VAKFI'NIN DİYETİ:

"Kısa sürede oldukça kilo verdiren diyetlere büyük bir talep var. Kimi diyetisyenler bu diyetlerin çok kısa sürede kilo verdirmesini sakıncalı bulsa da Amerikan Kalp Vakfı acilen kilo vermeleri gereken kalp hastalarına bu diyeti öneriyor.

Ancak 35 yaş üstü kişilerin ve sağlık problemi olanların Amerikan Kalp Vakfı'nın diyetini yapmamaları gerektiği baştan belirtiliyor. 3 günde tam 4.5 kilo verebileceğiniz iddia edilen bu diyeti üçüncü günün sonuda bırakmalı ve tekrar etmek istiyorsanız en az bir hafta ara vermelisiniz.

1. GÜN

YEŞİL ÇAY HER DERDE DEVA MI?

4000 yıldan uzun bir süredir yeşil çayın sağlığa faydalarının farkında olan Çinliler, bu mucizevi içeceği başağrısından depresyona her türlü derde deva olarak kullanıyorlar. Yeşil çay ve bizim içtiğimiz siyah çay aslında aynı bitkinin yaprakları. Aralarındaki tek fark, yeşil çayın az işlem görmüş olması. Yeşil çaydaki kafein oranı da siyah çaya oranla daha az, ancak fazla işlem görmediği için yeşil çayın vücuda faydaları çok daha fazla. Kirpikleri bile uzattığı iddia ediliyor.


Yeşil çayın deva olduğu düşünülen dertlerden bazıları:

ZAYIFLAMAK ÇÖZÜM DEĞİL, SELÜLİTTEN KURTULMAK İÇİN

Selülit, aynı kıvrımlı vücut hatları, göğüsler, yumuşak kaslar gibi bir dişilik özelliğidir. Kadınlar, sütun gibi bacaklara sahip olmak varken, portakal kabuğu gibi yumrulanmış ve gevşemiş bir ciltle karşı karşıya kalınca dehşete kapılır. Selülit yalnız estetik bir mesele değildir. Bir çeşit hastalık, dolaşım bozukluğu veya cilt altı yağ dokusunun yeteri kadar beslenememesi durumudur.

YOĞURT YİYEREK, YAĞLARINIZI ERİTİP, KASLARINIZI KORUYABİLİRSİNİZ

Göbeğini hızla eritmek isteyenler, bol bol yağsız yoğurt yesin! ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazl
 a kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.

Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden d
 aha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti.


DİYET YAPARKEN ACIKMAMAK İÇİN YEMEKTEN ÖNCE YAĞ YİYİN

ABD'nin en başarılı cerrahlarından olan ve sağlıklı yaşam, diyet, antiaging konularında bir çok kitaba imza atan Türk doktor Mehmet Öz'ün tavsiyesi: Diyet yaparken daha uzun süre tok kalabilmek için öğünlerden önce az bir miktar yağ almalısınız.

"Eğer öğüne başlamadan önce az miktarda doğru türde yağlardan alırsanız, beyninize doyduğunuz sinyalini

SAĞLIKLI ve HIZLI KİLO VERMEK İÇİN 30 ALTIN ÖĞÜT

1. Güne sağlam bir kahvaltıyla başlayın. Gün boyu toplamda daha az kalori almanıza yardımcı olur.

2. Düşünmeden atıştırmayın. Ne zaman bir şey yiyecek olsanız, onu soyun, dilimleyin, tabağa koyun ve oturun. Bedeninizi besleme zevkine tüm duyu organlarınızı katın.

3. Asla porsiyonlarınızı büyütmeyin - tabii, beden ölçünüzü büyütmek istemiyorsanız.

ADAÇAYI: ORTAÇAĞ'DAN BERİ BİLİNEN EN ŞİFALI BİTKİLERDEN BİRİ

Yeşil çay iyi güzel, her derde deva da sanırım bana göre değil, zaten böbreklerim fazla çalışmaya meyilli, bir de yeşil çay içtim mi ... Bu nedenle son dönemlerde adaçayına yöneldim. Adaçayı hakkında öğrendiklerimi de derleyip toparlayarak burada sizlerle paylaşmak istedim. Yazılanlara bakılırsa, adaçayının da yeşil çaydan pek geri kalır yanı yok, yalnız, en altta da yazıldığı gibi fazlası zarar, özellikle tansiyon sorunu olanların dikkatli olması gerekiyor:


" Tarihçe: Adaçayı yapraklarının en eski çağlardan beri tedavi alanında kullanıldıkları anlaşılmaktadır. Zaten

MUCİZEVİ 5 TİBET HAREKETİ'Nİ YAPAN YAŞLANMIYOR

Dünyanın dört bir tarafında binlerce insan tarafından uygulanan mucizevi Tibet Ayinleri'ni oluşturan 5 hareketi aşağıda resimlerle göstermeden önce faydalarını tekrarlamakta yarar var:


Tibet'in Gençlik Pınarı hareketleri veya Tibet Ayinleri (Tibetan Rites) adıyla dünyaya yayılan ancak bildiğimiz anlamda dinsel ayinle hiç bir ilgisi olmayan bu 5 hareketin düzenli yapılması durumunda kişiye sağladığı yararlar arasında şunlar sayılıyor:

"TİBET'İN GENÇLİK PINARI" - SONSUZ GENÇLİK VE SAĞLIK KAYNAĞI

* Tibet'in Gençlik Pınarı Hareketleri'nin resimli tarifi "Mucizevi 5 Tibet Hareketi'ni Yapan Yaşlanmıyor" başlıklı yazıda.


Batı'da yıllardır dilden dile aktarılan ve bir çok kitaba konu olan hikayeye göre, zamanında Hindistan'da görev yapmış bir İngiliz albayı, Himalaya dağlarında insanların ilerleyen yaşlarına karşın gençliklerini, canlılıklarını ve sağlıklarını koruduğu bir yer hakkında çok şey işitmiştir. Herhangi bir ilaç veya gizli otla alakası olmayan bu durum, Hindistan'da ağızdan ağıza yayılan bir efsane gibidir artık. Bu işin sırrını öğrenmeyi aklına koyan İngiliz emekliye ayrıldıktan sonra yeniden Hindistan'a döner. Artık yaşı da ilerlemeye başlamış olan emekli albay Tibet'te bu manastırı bulur ve orada Tibetli keşişlerden en temel sağlık ve gençlik sırlarını öğrenerek bir yıl geçirir.

SÜTUN GİBİ BACAKLARIN SIRRI: PİLATES

Son yılların en gözde egzersiz metodu Pilates. Özellikle ince, uzun kaslı ve esnek bir vücuda sahip olmak isteyenler için birebir. Aşağıdaki videoda sergilenen bir kaç basit ancak bir o kadar da etkili hareketi düzenli bir şekilde uygulamaya başladıktan sonra siz de, gerçekten de oradaki model kadar ince, uzun, sütun gibi bacaklara sahip olabilir misiniz? Açıkçası, bu biraz yapı meselesi.

Kilo Vermek İsteyenler için İştah Kapatma Yolları

Her pazartesi yeni bir diyete başlıyorsunuz ama iştahınızın önüne geçemediğiniz için sonunu getiremiyorsunuz. İşte işinizi kolaylaştıracak iştah kapatan öneriler...

■ Haftada iki gün yumurta yiyin. Çünkü yumurta da bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.
■ Enerjisiz kalmamanız için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyuyla karıştırın. İçine bir iki damla acı biber sosu ekleyin. Bu yağ yıkımını kolaylaştırır.

JOLİE'NİN ZAYIFLAMA YÖNTEMİ: 3 HAFTADA 11 KİLO VERMENİN SIRRI..

Hollywood’un en popüler çifti Angelina Jolie- Brad Pitt, ilk bebeklerinin doğumunun ardından basın önüne çıkınca herkes çok şaşırdı! Çünkü hamileliği sırasında bir hayli kilo alan Angelina Jolie’nin üç hafta içinde eski formuna geri dönmesi ilginçti. Bebeğini emzirdiğini söyleyen Jolie, basına bu kadar çabuk kilo vermesinin ardındaki küçük sırrı da açıkladı: Sarımsak çayı!
Bebeğini en iyi şekilde besleyebilmek için yemekten kısmadığını söyleyen güzel yıldız, zayıflamak için Afrika gezisi sırasında yerlilerden öğrendiği bir yöntemi uyguluyor. Bağırsakları çalıştırma özelliği olan çay, yağları yakmada da etkili. Sadece bu çayı içerek, emzirerek ve yoga yaparak üç hafta içinde 11 kilo verdiğini söyleyen güzel yıldız, çayın nasıl hazırlandığını da anlattı.


Hızlı Kilo Vermek Uğruna Sağlığınızla Oynamadan 5 Günde 3 Kilo Verin

Sağlığınızı riske atmadan, gerekli besinlerden mahrum kalmadan ve sıkılmadan hızla kilo verin. Ben bu diyeti uygulayarak gerçekten de çok kilo verdim. Bir çok insan da bendeki sonuçlarını görerek denedi, gerçekten abartmıyorum çevremde kilolu insan kalmadı. Hızlı kilo verdiren diyetler genelde doğal olarak sağlıksız oluyor, kimseye önererek riske girmek istemem. Ama bu diyette alınması gereken tüm besin gruplarına yer var, üstelik miktar sınırlaması da yok. Hadi bakalım!


Hızlı Kilo Vermek İsteyenlere 1 Günlük Mucize Diyet

Bu tek günlük mucize diyette, bir gün diyet yapıyorsunuz ertesi günse normal besleniyorsunuz. Bu tempoyu da yeterince kilo verdiğinize inanana kadar sürdürüyorsunuz.

Bu tek günlük denilen diyetler aslında kolesterol düşürücü diyetler olarak da biliniyor. Bu diyete ayrıca "24 Saatlik Mucize Hollywood Diyeti" de deniliyor.

Diyet günü, 2 saatte bir olmak üzere, sadece ve sadece çikolatalı diyet gofret (wafer deniliyor İngilizcesinde, bizde henüz çikolatalı diyet gofret var mı emin değilim ama bazı diyet markalarının çikolatalı bisküvileri var marketlerde, bakkalarda) ve çiğ meyve yiyorsunuz. Ayrıca bu diyet sırasında (tüm diyetlerde olması gerektiği gibi) günde en az 8 bardak su içmeniz çok önemli. Bu diyetten maksimum biçimde yararlanabilmek için diyetisyenler, diyetle beraber hafif bir egzersiz programı uygulanmasını da kesinlikle tavsiye ediyorlar. Her gün veya haftada 3 kez kısa mesafelerle yürümek yeterli olabilir.

Söylendiğine göre, bu tür tek günlük kolesterol düşürücü diyetlerin en büyük avantajı, uygulayan kişide kas kaybına yol açmıyor oluşu. Bu, büyük ölçüde yüksek protein ve düşük kaloriye sahip waferlerden, kısmen de kişinin normal beslenmesinden uzun süre uzak kalmayışından kaynaklanıyor. Ne de olsa 1 gün wafer yeseniz bile, ertesi gün normal beslenmenize dönüyor istediğinizi yiyorsunuz, sonraki gün yine diyet...


Öte yandan, uzmanlara göre bu diyetin dezavantajı ise kişinin yeme alışkanlıklarını düzeltmemesi. Yani, eskiye nazaran daha gelişmiş bir beslenme biçimi önermediğinden, diyeti bıraktıktan sonra eski kilonuza dönme şansı yüksekmiş. Tabii, bu durum kısa süreli, hızlı sonuç veren tüm diyetler için geçerli. Bu blogda yayınladığım diyetler arasında sadece biri benim kendi diyetim, onu sonuna kadar savunabilirim çünkü yıllar içinde ne zaman gerektikçe denedim ve her seferinde işime yaradı. (Gerçi o da anladığınız gibi öyle çok kalıcı bir etki bırakmıyor. Verdiğiniz kiloları geri almamak için diyetten sonra da, yaşam ve beslenme biçiminizi kalıcı olarak değiştirmeniz şart.) Ama her diyet kesinlikle herkese uymayacağından çeşit yaratmak için diğerlerini yabancı beslenme sitelerinden araştırıp buluyorum ve mümkün olduğunca bulduğum iyi ve kötü özellikleriyle yazmaya çalışıyorum ki denemeyi düşünenin geniş bir fikri olabilsin diye.

Zayıflama Hapı Hoodia Nedir?

Google'da Hoodia diye arama yapınca, 8 milyon küsür sonuç geliyor. Üstelik de bunların çoğu Hoodia satan firmalar, pazarlamacılar. Hoodia'nın ne olduğu hakkında bilgi veren tarafsız bir merci bulmakta zorlandım açıkçası. Wikipedia'da kısaca Hoodia'nın, Güney Afrika'nın Kalahari Çölü'nde yetişen kaktüs benzeri bir bitki ailesine verilen isim olduğu belirtiliyor ve zoolojik özellikleri veriliyor. Hoodia bitkisinin, Hoodia Gordoni adlı türü ise, iştah kapatıcı özelliği nedeniyle bugün tüm dünyada obezite illetine çare olarak lanse ediliyor.
Aşağıdaki paragraf Akşam gazetesinden:

Metabolizmanızı hızlandırarak zayıflamak elinizde

Yavaş metabolizmalı kişiler daha kolay kilo alıyor. Metabolizmayı hızlandırmak için düzenli olarak egzersiz yapmak ve kas dokusunu arttırmak şart
Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için bir günde ihtiyacı olan minimum enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sırasında vücudumuz devamlı kalori yakar.

Diyet yapanlar için tok tutan gıdalar

Aşağıdaki besinlerin iştah kapatıcı etkisi olduğu söyleniyor. Kilo vermeye çalışırken bunlardan tüketerek diyetlerin baş düşmanı açlık duygusuyla başa çıkmanız mümkün. (Tabii kilo vermeye çalışırken muz, bal ve fındık, fıstık gibi yemişleri fazla abartmadan yemekte fayda var :) )


Karbonhidratlar: Kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir. Özellikle kompleks karbonhidratlar insanı tok tutar.

Hangi Sebze Ne İşe Yarar

SEMİZOTU: Kanı temizler, idrar söktürür, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Tüm bunların yanı sıra şeker hastalarının susuzluğunu azaltır, kilo vermeye yardımcı olur.
HAVUÇ: Kilo alıp vermemizde temel olan kan şekeri dengemizin korunması, aldığımız besinlerin glisemik endekslerine bağlıdır. Havuç, yüksek glisemik endeks içeren bir besin olmakla birlikte belli aralıklarla ve doğru şekilde tüketildiğinde sağlıklı beslenmede yerini alabilir. En doğrusu çiğ ya da haşlayarak tüketmektir. Gözler için çok faydalı olan havuç, mide ve bağırsak kanamalarında da etkilidir. Ayrıca damar sertliğini engeller, akciğer kanseri riskini düşürür.