5 Haziran 2013 Çarşamba

Zencefilin Faydaları İbrahim Saraçoğlu


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu zencefilin faydalarını açıklıyor. İbrahim saraçoğlu'nun zencefil ile alakalı açıklamalarını ve zencefilin faydalarını bu makalede inceleyebilirsiniz...

 Zencefil Çayı Faydaları ve Zayıflama Gerek çay gerekse baharat olarak kullanılabilen zencefil, mide bulantısı, şişkinlik, sindirim problemleri, mide, bağırsak enfeksiyonlarında etkilidir. Buna ek olarak, akciğeri temizler, terlemeyi arttırarak cildi güzelleştirir. Kan dolaşımını arttırır. Kolesterolü düşürür. Soğuk algınlığında, öksürükte yatıştırıcı tesiri vardır. Kabızlığa iyi gelir. Doğal aspirin olarak kanı sulandırır, böylece kanın pıhtılaşmasını engeller.

Beyne faydası vardır.
 Bağışıklık sistemini güçlendirir, anne sütünü arttırır. Romatizmaya iyi gelir. Vücuttaki iltihabın atılmasında etkilidir. Kanserden korur.
Zencefilin bir ayrı özelliği metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bu da özellikle zayıflamak isteyenler için zencefili değerli hale getirmektedir.

Zayıflama tedavisinde kan şekerini dengede tutmakta olan etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici tesiri ile rahat kilo verilmesini sağlar. Zencefili yazın soğuk limonatalarınıza ilave edebilir, kışın da taze zencefili demleyip çay olarak içebilirsiniz. Böylece hem bağışıklık sistemi güçlendirilmiş olur hem de diyete yardımcı olur. Hazırlanan zencefil çayı ile zayıflamak ve diğer bazı hastalıklara da çare bulmak olanaklıdır.

İşte size zayıflamada etkili zencefil çayı tarifi:1 litre kadar su içerisine 2-3 tane iri zencefil rendeleyin ve hafifçe kaynatın. Su iyice kaynarken içerisine 3-4 diş taze sarımsak ekleyin ve 5 dakika kadar demlendirin. Çayınız demlendikten sonra içerisine az miktarda bal ve limon ekleyin. Burada dikkat edilmesi gereken bir yer var ki bu karışıma kesinlikle tatlandırıcı herhangi bir madde katmamalısınız. Hazırladığınız çayı her sabah ve öğlen içebilirsiniz. İsteğe göre akşamları da içebilirsiniz.

Üç tutam zencefil, bir tutam gelincik ve bir tutam ıhlamur, yarım tutam maydanoz, bir fincan nar suyu arıtılmış suda on dakika kaynatılır. Bu karışım yemeklerden önce bir bardak içilir. Hem soğuk algınlığı geçirenler hem de diyet yapanlar şu tarifi de yapabilirler: 1-2 litre su kaynatıp ocağı kapatın. Suya iki yemek kaşığı rendelenmiş zencefil ve 1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekiği ilave edin ve demlenmeye bırakın. Sonra sıcak olarak için. İsterseniz bir miktar bal da ekleyebilirsiniz.

Buna ek olarak, Zencefil-zerdeçal-bal karışımını sabah akşam aç karnına şurup niyetine kullanabilirsiniz. Görüldüğü gibi zencefil tıbbi bir yardımcı gibi vücudumuza etki eder.

Görüldüğü gibi zencefil çayı vücudumuzdaki dengenin oluşumunda yardım eder, bağışıklığımızı sağlamada yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırması ve kan şekerini düzenlemesi sebebiyle de zayıflamada yardımcı olur. Dahası yukarıda saydığımız pek çok alanda bize faydalı bir rehber olarak eşlik eder. Tek yapmamız gereken zencefili yaşamamızın programına dahil etmek.

3 yorum:

Gunay dedi ki...

Men Bakidan Gunay ev xanimiyam.İbrahim beyin butun tariflerine inaniram ve edirem.Faydasinida gorurem.İyiki varsiniz.Cox saqolun.

Adsız dedi ki...

Meraba. Ben Nesrin. İbrahim beyin tarifleri bir mucize. ....supeeeer. .....Çok tesekkur ederim kendi adima

Adsız dedi ki...

salam man bakidan teris ibrahim beye tesekur edirem

Yorum Gönder