12 Haziran 2013 Çarşamba

ARGAN YAĞI’NIN FAYDALARI


Argan Yağının Cilt İçin Faydaları :
•         Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.
•         Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.
•         Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.
•         Güneş(UHV zararlı ışınları), sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.
•         Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.                                                                  
•         Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.
•         Hamilelik çatlaklarının önlenmesinde faydalıdır.
•         Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.
Saç Bakımında Argan Yağı :
Yaşlanmayla birlikte saçlarımız da kurur ve elastikiyetini kaybeder. Saçlı derimiz zaman içerisinde giderek daha az sebum yağı üretir. Sebum yağı saçımızın doğal parlaklığını ve dokusunu kazanmasına yardımcı olur.Sebum yağının giderek azalması saçın incelmesine ve kalitesini yitirmesine yol açar. Saçınız her ne biçimde yaşlanırsa yaşlansın değişmeyen tek gerçek vardır. O da yaşlanan saçın daha fazla neme ihtiyacı olduğudur.  Argan Yağı’nın içinde bulunan E vitamini güçlü bir antioksidandır. Ve saça zaman içinde zarar veren serbest radikallerle savaşarak saçın zarar görmesini engeller. Aynı zamanda saçlı derideki kan dolaşımına da yardımcı olarak sağlıklı bir saç için gerekli bir koşulu daha yerine getirmiş olur. E vitamini epidermiste 6 ay boyunca depolanabilmektedir. Bu sebeple bir uygulamayla bile uzun süren bir etki elde edilmektedir.
Fas’taki Berber kabileleri Argan Yağı’nı saçlı deriye masaj yaparak uygulamışlardır. Argan Yağı’nın diğer bütün faydalarının yanı sıra, saçın devamlılığı ve güzelliğinin korunmasına sağladığı yarar bile başlı başına çok önemli bir etkidir. Argan Yağı ile saçlı deriye günlük olarak masaj yapmanın  saç dökülmesini engellediği bilinmektedir. Yaşadığımız iklim içerisinde saçlarımız kirliliğe ve kimyasal şampuanlara maruz kalmaktadır. Sonuç olarak saçlarımız parlaklığını yitirir, donuklaşır, kırılgan ve kuru bir hale gelir.
Argan Yağı E vitamini içerir ve E vitamini de saçlı derinin ve saç kökünün beslenmesine yardımcı olur.
Argan Yağıyla kuru kırılgan ve solgun saçlarınıza Parlaklık ve Canlılık Kazandırın.

Tırnak Bakımı :
Argan Yağı limon suyu ile eşit miktarda karıştırılarak yatmadan önce tırnaklara uygulanabilir. Bu karışımın düzenli olarak kullanılması kırılgan tırnakları güçlendirir. Argan Yağı Berber kavminin sıvı altını olarak adlandırılır ve pek çok kozmetik amaç için kullanılabilen değerli bir yağdır.
Argan Yağı ve limon suyunda eşit miktarda alarak bir karışım oluşturun ve parmak uçlarınızı bu karışıma batırın. 15 dakika boyunca parmak uçlarınızı bu karışımın içinde bekletin.
Tırnakların sağlıklı bir biçimde kalması için haftada 1 kere bu karışımı 15 dakika boyunca uygulamak yeterli olacaktır

Masaj Uygulaması : 
Bir vücut bakım ürünü olan Argan Yağı masaj içinde son derece uygun bir üründür.
Tercihen Duştan sonra temiz vücuda avuç içinde ısıtılarak uygulanması en etkili sonuçları verir. Vücut tarafından kolayca emilmektedir ve başka yağlarda olduğu gibi yapışkan bir formda değildir, bu sebeple masaj sonrası tekrar duş alınması gerekmemektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder