3 Temmuz 2013 Çarşamba

Gümüş suyunun faydaları


Gümüşün (takı olarak erkek gümüş yüzük, bayan gümüş yüzük ,erkek gümüş yüzük alyans veya takı olarak kullanılmıştır) ilaç ve tedavi edici faydaları binlerce senedir bilinmektedir. Roma zamanından kalan bazı yazıtlarda gümüşün tedavilerde kullanıldığından söz etmektedir. Üstelik bu özelliğinden dolayı gümüş “büyülü iyileştirici “olarak nitelendirilmiştir.
Gümüşün Faydaları
Medikal otorite gümüşü en tesirli antimikrobiyal ajan olarak tanımlamaktadır.


Modern batı tıbbı gümüş elementini doğal ve suni en tesirli antimikrobiyal ajan olarak nitelendirmiştir.

Gümüşün ilk antibiyotik madde olduğu düşünülmektedir. Tarihte gümüş metal yaprağı bir sargı bezi olarak kullanılmıştır. Günümüzde gümüş, neredeyse enfeksiyon kontrolünün kritik olduğu her yerde, bandajlardan yanık tedavisinde kullanılan ilaçlara kadar sağlık ürünlerinde çok geniş spektrumda antimikrobiyal özelliliğinden dolayı kullanılmaktadır.


Amerika’daki doğan çocuklara doğumdan hemen sonra gümüş içerikli göz damlaları, gözde oluşacak enfeksiyonları engellemek için kullanılmaktadır.
Takı ve aksesuar olarak vazgeçemediğimiz gümüş, hastalıklara da şifa oluyor. Türkiye’de ilk kez üretilen gümüş çorap, şeker hastalarının ayak yaralarına, mantar, egzama ve ayak kokusuna iyi geliyor.
Takı ve aksesuar olarak vazgeçemediğimiz gümüşün, aynı zamanda kusursuz bir anti-bakteriyel olduğunu biliyor muydunuz?.. Ayrıca vücudunuzdaki negatif elektriği de alarak rahatlatıyor… Gümüşün koku ve nem giderici etkisi, anti-bakteriyel ve elektrik iletkenliği özelliklerinden yararlanan bir firma, Türkiye’de ilk kez gümüş çorap üretti. Yüzde 99.9 oranında saf gümüş ipliğinden üretilen çoraplarda, yüzde 20 oranında da gümüş bulunuyor.

Gümüşün önemli özellikleri
11-   Yansıtırlık
22-   Yayıcılık
33-   İletkenlik

0 yorum:

Yorum Gönder