17 Mart 2013 Pazar

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu’nun Zayıflatan Lahana Maydanoz Limon Kürü

Şifalı bitkiler deyince akla ilk gelen isim Prof.Dr.İbrahim Adnan Saraçoğlu’dur.Günümüzde Saraçoğlu’nun kürleri Amerika’da yayınlanan şifalı bitki kitaplarında referans olarak gösterilmektedir. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu, her yerde kolayca bulunabilen şifalı bitki ve sebzelerle gerçekleştirilen mucizevi kürlerin tariflerini insanlığın hizmetine sunmuştur.Katıldığı pek çok televizyon programında, sağlıklı kilo vermek için beyaz lahana, maydanoz ve limon kürünün tarifi veren Saraçoğlu, bu kürü uygulayanların çok başarılı neticeler aldığını söylemiştir. İşte ; Milliyet gazetesinin ekinde yer alan, Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun Sağlıklı Zayıflama Kürü. Sağlıklı Zayıflamak İçin Beyaz Lahana – Maydanoz – Limon Kürü Kürleri uygulamadan
önce dikkat edilmesi gereken konular: 1. Bu kür için kullanılacak malzemeler, iri yeşil sarımsı lahana, taze maydanoz ve taze sıkılmış limon suyudur.Asla sera lahanalarını (futbol topu büyüklüğünde ve beyaz olanları) kullanmayınız.Maydanozlar da küçük yapraklı ve taze olmalıdır.İri yapraklı olanlar maksata uygun değildir. 2. Bu kürü uygularken tokluk duygunuz da hızlı bir biçimde gelişmektedir.Maydanoz ve limon suyunun beyaz lahana ile kullanımı ruh sağlığını güçlendirir.Bunun önemi şudur; depresif durumda olanlar, sıkıntı ile çok fazla yemek yerler ve kilo alırlar.Onlar için mükemmel bir kürdür. 3. Kür tamamlandıktan sonra, abur cubur yememek koşuluyla, verilen kiloların yeniden alınması söz konusu olmayacak ve uzun süre kilonuzu koruyabileceksiniz. 4. Oniki yaş altı çocukların herhangi bir kürü doktorlarına danışmadan uygulamaları kesinlikle önerilmez 5. Aksi belirtilmedikçe aynı anda birden fazla kür uygulanmamalıdır.Herhangi bir kürün uygulanma süresi tamamlanmadan farklı bir bitki çayı (yeşil çay, papatya, ıhlamur, adaçayı,…gibi) içilmemelidir. 6. Tüm kürlerin çelik yada emaye kaplarda hazırlanması gerekmektedir. Kür : Zayıflamak İçin Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yaprağını çok fazla parçalamadan (doğramadan) ilave ediniz.Ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika kaynatınız.Üç dakika tamamlanınca, kapağını açarak içerisine yarım demet (20-25 adet) gövde saplarıyla birlikte taze maydanozu ilave ediniz ve bir kaşık yardımıyla iyice karışmasını sağlayınız.Kapağı tekrar kapatarak iki dakika daha kaynatmaya devam ediniz.Toplam beş dakika tamamlanınca ocağı kapatınız ve ılımasını bekleyiniz.Ilıdıktan sonra süzüp suyunu ayırınız.Kaşık yardımıyla maydanoz ve lahanalara bastırarak suyunu bırakmasını sağlayınız.Cam kaba ayırdığınız haşlama suyunu dilerseniz üçe bölerek sabah, öğle, akşam yada ikiye bölerek sabah, akşam içebilirsiniz. Aç karnına içilmesi çok daha tesirlidir.Aç karnına içemiyorsanız öğünlerden en erken iki saat sonra içmelisiniz. Dikkat edilmesi gereken konu ise, iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunun içmeden önce, içilecek miktara ilave edilmesidir.Kısaca, süzüp ayırdığınız lahana-maydanoz suyuna ılıyınca limon suyu ilave etmeyiniz.İçeceğiniz miktar kadarına iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ilave edilmelidir. Bu kür günlük olarak hazırlanmak zorundadır. Kürün Uygulanması: 7 gün uygulama + 3 gün ara – 7 gün uygulama + 3 gün ara – 7 gün uygulama biçimindedir.Üçer günlük aralarla birlikte 27 günlük bir kürdür. Bu kürü yılda iki-üç kez uygulayabilirsiniz.Özellikle bahar aylarına girerken oluşan bahar yorgunluğuna karşı da mükemmel bir önleyicidir.

0 yorum:

Yorum Gönder