11 Mayıs 2013 Cumartesi

Modern Anne Sendromu Nedir?


Modern anne sendromu, süper anne sendromu olarak da adlandırılmaktadır. Bu hastalık, yalnızca çalışan hanımları değil, çalışmayanları da tehdit altına almaktadır. Birçok sorumluluğu üstüne alan kadın, kendine vakit ayıramaz ve bünyesi zayıf düşer, bu da bir çok hastalığa davetiye çıkartır. Hem kariyer hem de çocuk sahibi olmak isteyen hanımların meyilli olduğu bu sendrom, ciddi sorunlara sebep olabilmektedir. Her şeyi kusursuz isteyen anne ya da eş, cinsel yaşamında da problemler yaşayabilmektedir. Birçok kadın bu sorunu yaşar lakin bunu hastalık olarak değerlendirmez.
Modern Anne Sendromu Belirtileri: Ani giren sancılar, uykusuzluk, yorgunluk, baş ağrısı, kas ağrıları, gaz problemi, çarpıntı, kalbe giren ani sızıntılar, moral bozukluğu, isteksizlik, konsantrasyon bozukluğu, panik atak, sinirlenme, stres, cinsel isteksizlik, toplumdan soyutlanma, diş sıkma ve gıcırdatma, unutkanlık, salgınlık, iştahsızlık, şişkinlik gibi reaksiyonlar, en çok görülen olaylardır. Ağırlık hissi, elde ve ayakta uyuşma, eklem ağrıları, üşüme ya da yanma, boyun, bel bölgesinde şiddetli ağrı, mide spazmları, sindirim sorunu, iş verim düşüklüğü, tükenmişlik hissi, depresyon belirtileri ve dinlendikçe geçmeyen dermansızlık belirtileri, hastalığın şikayetleri arasında yer almaktadır.
Modern Anne Sendromu Tedavisi: Bu sorunları yaşayan kadın, hangi hekime başvuracağını düşünmeden hemen Romatoloji uzmanına başvurmalıdır. Fiziki ağrıların ve şikayetlerini aza indirecek birtakım ilaçlar ile hastalığın belirtileri aza indirilebilir. Tabi ki bu aşamada muhakkak psikolojik destek görmekte yarar vardır. Teşhisin sonucunda bu sendrom ortaya çıktıysa, uzmanlar bazı metotları ile tedavi aşamasına geçer. Ve kişiye en uygun tedavi metodu belirlenip, uygulanır. Kişiyi rahatlatmak adına psikoterapi seansları hazırlanır. Ve kadının kusursuz olma anlayışında sıyrılması için uzun süre psikologlar tarafından müşahede altında tutulur.

0 yorum:

Yorum Gönder